Σχετικά με το Clonable

Clonable - το εργαλείο κλωνοποίησης και εντοπισμού για ιστότοπους και καταστήματα ιστοσελίδων.

E-mail
info[@]clonable.net
Αριθμός τηλεφώνου
+31 492 77 52 69
Διεύθυνση

Επιχειρηματικό κέντρο Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Clonable - Η ιστορία μας

Από την απογοήτευση στην ιδέα στην επιχορήγηση.... παγκοσμίως χρησιμοποιούμενο διασυνοριακό εργαλείο;

Ως συνεργάτης 1 από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα χόκεϊ στην Ευρώπη Hockeygear.eu, η εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ Wecommerce αναζητά τρόπους για έξυπνο και οικονομικά αποδοτικό μάρκετινγκ από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε το 2011. Δεν είχαμε τους τεράστιους προϋπολογισμούς που είχαν ορισμένοι από τους ανταγωνιστές μας στον κλάδο του χόκεϊ, οπότε έπρεπε να προσπαθήσουμε με καλές στρατηγικές και έξυπνα κόλπα να κερδίσουμε μερίδιο αγοράς. Επίσης, για να είναι σε θέση να αγοράζουν φθηνότερα και έτσι να έχουν αρκετό κέρδος. Όταν οι πόλεμοι τιμών έγιναν όλο και πιο συχνοί από το 2017 και μετά, έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάναμε για να μπορέσει η Hockeygear να επιβιώσει στην αγορά. Η συνεχής διατήρηση των χαμηλών τιμών θα ήταν καταστροφική για τα κέρδη. Μια από τις εναλλακτικές λύσεις ήταν να αποφύγουμε εν μέρει τη μάχη και να επικεντρωθούμε στην αγορά του εξωτερικού. Χωρίς παράλογους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς, αλλά προσπαθώντας να επικεντρωθούν σε υψηλότερες θέσεις στο Google. Ωστόσο, το χόκεϊ δεν είναι ένα πολύ μεγάλο άθλημα σε πολλές χώρες, οπότε έπρεπε να γίνει πολύ οικονομικά αποδοτικά. Για ένα γαλλικό διαδικτυακό κατάστημα με δυναμικό κύκλο εργασιών μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια, δεν υπάρχει πολύς χρόνος και χρήμα για την κατασκευή και συντήρηση ενός δικτυακού τόπου.

Γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά... αλλά όχι φλαμανδικό κατάστημα

Ξεκινήσαμε με ένα γερμανικό και αγγλικό διαδικτυακό κατάστημα επειδή οι αγορές χόκεϊ ήταν αρκετά ανεπτυγμένες εκεί. Αργότερα, προστέθηκαν ένα ισπανικό και ένα γαλλικό κατάστημα. Προς το παρόν, δεν ξεκινήσαμε ένα βελγικό κατάστημα, διότι θα ήταν πολύ μεγάλη δουλειά να συντηρούμε και αυτό το κατάστημα. Το 2009, η βελγική ένωση χόκεϊ είχε μόνο 23.000 μέλη. Με ένα πρόσθετο ολλανδικό κατάστημα που θα απευθυνόταν στη Φλάνδρα, θα φτάναμε μόνο σε ένα κλάσμα του αριθμού των μελών του χόκεϊ που έχουμε στις Κάτω Χώρες (240.000) και επομένως μάλλον δεν άξιζε τον κόπο. Ωστόσο, η αγορά του Βελγίου αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς και εμείς, ως διαδικτυακοί έμποροι με μεγάλη έμφαση στο SEO, θεωρήσαμε εξαιρετικά ατυχές το γεγονός ότι με το Hockeygear.eu μόλις και μετά βίας πετύχαμε στα αποτελέσματα της Google στο Βέλγιο. Έτσι άρχισε να με τρώει η φαγούρα για να κάνω κάτι με αυτό. Στο κάτω-κάτω, όλα είχαν ρυθμιστεί σωστά για SEO στην Ολλανδία, και δεν είχε μεγάλη διαφορά στη Φλάνδρα.

Απλά αντιγράψτε και διατηρήστε το πολύ ακριβό για μια μικρή αγορά όπως η Φλάνδρα

Η βελγική ομάδα χόκεϊ κάτω των 16 ετών κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004

Ωστόσο, κάθε φορά καταλήγαμε στο συμπέρασμα: δεν αξίζει τον κόπο να δημιουργήσουμε (αντιγραφή από τους Ολλανδούς), να συντηρήσουμε και να φιλοξενήσουμε αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα κόστιζε εύκολα δέκα χιλιάδες ευρώ ετησίως, που είναι μια επένδυση σε μια εποχή πολέμου τιμών, όπου τα περιθώρια κέρδους δεν είναι ούτως ή άλλως υψηλά. Ωστόσο, το 2019, όταν αρχίσαμε να κάνουμε καταιγισμό ιδεών με τον 18χρονο τότε προγραμματιστή μας, τον Bas van den Boom, για το πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, προέκυψαν όλα τα είδη των δυνατοτήτων. Οι γνώσεις προγραμματισμού του Van den Boom συνδυάστηκαν με τις γνώσεις και την εμπειρία μας στο διαδικτυακό μάρκετινγκ και έτσι γεννήθηκε η βάση για το Clonable.

Δοκιμή των Clonable

Στη συνέχεια, η ιδέα δοκιμάστηκε σε ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα υπό τη δική μας διαχείριση, συγκεκριμένα στα Ippontime.be, Spiruella.be και Hockeygear.be. Προσθέσαμε επίσης ένα διαδικτυακό κατάστημα ενός πελάτη μας, στον οποίο επίσης άρεσε η ιδέα. Η Plotterwinkel.nl διέθετε ήδη ένα κατάστημα στο Βέλγιο, αλλά η συντήρησή του απαιτούσε πολύ χρόνο σε σχέση με τις παραγγελίες που δημιουργούσε. Όταν ο ιδιοκτήτης άκουσε για τη νέα μας μέθοδο, ήταν έτοιμος να κάνει την αλλαγή. Στη συνέχεια, το 2020 αφιερώθηκε στον επαγγελματισμό, στη δημιουργία ενός απλού πίνακα οργάνων για τους πελάτες και στην πειθώ των πελατών του δικού μας πρακτορείου διαδικτυακού μάρκετινγκ Wecommerce, ώστε να μπορέσουμε να αποδείξουμε στους άλλους με ακόμη περισσότερα δεδομένα και παραδείγματα ότι το εργαλείο λειτουργεί και κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει: να εξοικονομεί χρόνο στη δημιουργία και τη συντήρηση ενός ιστότοπου, να προσελκύει επιπλέον επισκέπτες μέσω του SEO και να επιτρέπει την τοπικοποίηση. Και όχι μόνο για το Βέλγιο, αλλά και για κλώνους από τη Γερμανία έως την Αυστρία ή, για παράδειγμα, από την Ισπανία έως την Αργεντινή.

Λειτουργία μετάφρασης

Το 2021, κατά τη διάρκεια ενός καταιγισμού ιδεών, μας ήρθε η ιδέα να δούμε αν θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε δυνατές τις μεταφράσεις, ενώ οι πελάτες μας ρωτούσαν επίσης συχνά αν δεν θα ήταν δυνατή η μετάφραση του περιεχομένου. Αυτό θα τους επιτρέψει να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Αυτό ακούγεται σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά αυτή η λειτουργία προστέθηκε σε χρόνο μηδέν. Αυτή η μεταφραστική λειτουργία εξασφάλιζε ότι το Clonable λάμβανε μεγάλη προσοχή. Μετά από δύο πολύ επιτυχημένες ημέρες στην εμπορική έκθεση Webwinkel Vakdagen στην Ουτρέχτη, όπου παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το Clonable με λειτουργία μετάφρασης, παρατηρήσαμε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση υπήρχε γι' αυτό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δημιουργήσαμε επίσης μια λειτουργία για να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο επίδειξης με διαθέσιμη μετάφραση για κάθε ιστότοπο μέσα σε 5 λεπτά.

Ενίσχυση του ανταγωνισμού

Μέσω της ιστοσελίδας Clonable, ακόμη και οι μικρές εταιρείες μπορούν να εξετάσουν τη δυνατότητα πώλησης στο εξωτερικό με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Έτσι, θα μπορούν να ανταγωνίζονται τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τεράστιες επενδύσεις, γεγονός που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στον κόσμο. Η εποχή που οι πωλήσεις στο εξωτερικό γίνονταν μόνο μέσω μονοπωλίων όπως η Amazon έχει σίγουρα παρέλθει....

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να χαρακτηρίζεται από περαιτέρω αύξηση των πελατών και επέκταση των δυνατοτήτων του εργαλείου. Επιπλέον, εργαζόμαστε σκληρά για να γίνουμε περισσότερο γνωστοί. Το RVO έχει ήδη λάβει επιδότηση καινοτομίας, το Clonable έχει επιλεγεί ως η "πιο υποσχόμενη νεοφυής επιχείρηση 2021" και το Innovation House De Peel έχει εκφράσει την υποστήριξή του στο εργαλείο μας.

Το μέλλον για τις διεθνείς επιχειρήσεις φαίνεται λαμπρό....το μέλλον είναι Clonable!

Niels Arts, Bas van Schijndel και Bas van den Boom,