🎉 Ξεκινήσαμε το νέο μας WordPress plug-in! Κατεβάστε τώρα

Μετάφραση αρχείου CSV ή XML;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, διευκολύνοντάς τες να προσεγγίσουν ένα παγκόσμιο κοινό. Ένα από τα βασικά στοιχεία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η δυνατότητα προσφοράς προϊόντων σε διάφορες αγορές, όπως το Google Shopping, το Amazon και άλλες πλατφόρμες. Ωστόσο, για τις εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε πολλές χώρες, τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο. Ειδικά αν η εταιρεία δεν διαθέτει ακόμη δικό της ιστότοπο στη συγκεκριμένη γλώσσα.

Ως εταιρεία, για να καταστήσετε τα προϊόντα σας διαθέσιμα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, πρέπει να παρέχετε πληροφορίες για το προϊόν στη γλώσσα του κοινού-στόχου. Σε αυτό το σημείο η μετάφραση των αρχείων XML ή CSV αποκτά ζωτική σημασία. Τα αρχεία αυτά περιέχουν πληροφορίες για το προϊόν, όπως το όνομα του προϊόντος, την περιγραφή, την τιμή και άλλες λεπτομέρειες που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας λίστας προϊόντων.

Για να είναι δυνατή η διαφήμιση σε πλατφόρμες όπως το Google Shopping και το Amazon, οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν αυτές τις καταχωρίσεις προϊόντων στη σωστή μορφή και γλώσσα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες για τα προϊόντα εμφανίζονται με ακρίβεια στους δυνητικούς πελάτες, με αποτέλεσμα περισσότερες πωλήσεις και έσοδα για την επιχείρηση.

Μετάφραση τροφοδοσιών CSV και XML

Ωστόσο, η μετάφραση αρχείων XML ή CSV μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, ιδίως για εταιρείες που δεν έχουν ακόμη ξένο ηλεκτρονικό κατάστημα. Απαιτεί γνώση της γλώσσας-στόχου και μεγάλο χρονικό διάστημα και πόρους. Για εταιρείες με μεγάλους και συνεχώς μεταβαλλόμενους καταλόγους προϊόντων, η διαδικασία μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το Clonable έχει αναπτύξει ένα φιλικό προς το χρήστη χαρακτηριστικό στο εργαλείο του που επιτρέπει στις εταιρείες να μεταφράζουν εύκολα τις τροφοδοσίες XML τους. Το Clonable έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την αντιγραφή, τη μετάφραση και τη συντήρηση ιστοσελίδων. Προκειμένου να καταστήσει τις διασυνοριακές επιχειρήσεις όσο το δυνατόν πιο εύκολες. Με το Clonable, οι εταιρείες μπορούν να μεταφράζουν γρήγορα τις πληροφορίες προϊόντων από τις αρχικές τους τροφοδοσίες XML σε πολλές γλώσσες, διευκολύνοντας έτσι την επέκταση της πελατειακής τους βάσης και την αύξηση των πωλήσεων.

Διαμόρφωση, κανόνες και εξαιρέσεις

Στο Clonable, μπορείτε να μεταφράσετε μια τροφοδοσία xml με τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα με λίγα μόνο κλικ. Για παράδειγμα, εάν ορισμένα πεδία δεν είναι χρήσιμα για μετάφραση, μπορείτε να τα αποκλείσετε για να μειώσετε το κόστος της μετάφρασης. Αυτό το κάνετε αποεπιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου στο πεδίο Μετάφραση για το πεδίο που δεν θέλετε να μεταφράσετε. Επιπλέον, αν επίσης δεν θέλετε αυτό το πεδίο να περιλαμβάνεται στη μεταφρασμένη τροφοδοσία, μπορείτε επίσης να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου στο πεδίο Include (Συμπερίληψη ). Στο παράδειγμα στα δεξιά, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι μόνο ο τίτλος και η περιγραφή μεταφράζονται από το Clonable. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις εκ των υστέρων, φορτώνοντας εκ νέου την τροφοδοσία.

Μέσω των λεγόμενων "κανόνων υποκατάστασης" και "αποκλεισμών", μπορείτε να ορίσετε ακριβώς πώς θα μεταφράζονται οι τροφοδοσίες XML σε άλλα σημεία του πίνακα εργαλείων Clonable. Μέσω των αντικαταστάσεων κειμένου, είναι δυνατή η προσαρμογή μιας λέξης/φράσης σε ολόκληρη την τροφοδοσία XML ταυτόχρονα. Αυτό είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, εάν ένας συγκεκριμένος θεματικός όρος μεταφράζεται λανθασμένα πολλές φορές από το Clonable. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μετάφραση πρέπει να προσαρμοστεί σε κάθε θέση, οπότε δώστε προσοχή σε αυτό. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Αντικατάσταση κειμένου, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η λανθασμένη μετάφραση προσαρμόζεται σε ολόκληρο τον ιστότοπο με μία μόνο αλλαγή. Με τις εξαιρέσεις μετάφρασης, μπορείτε να αποτρέψετε τη μετάφραση ορισμένων λέξεων ή συνδυασμών λέξεων. Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο για παράδειγμα σε περιπτώσεις (εμπορικών) ονομάτων ή διευθύνσεων.

Αυτοματοποίηση της μετάφρασης αρχείων XML

Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία μετάφρασης, ώστε οι πληροφορίες για τα προϊόντα τους να μεταφράζονται με ακρίβεια στη γλώσσα-στόχο. Το εργαλείο προσφέρει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας που είναι εύκολο στην πλοήγηση, καθιστώντας το προσιτό σε εταιρείες όλων των μεγεθών. Με την ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών του, το Clonable αποτελεί λύση μιας στάσης για τις εταιρείες που επιθυμούν να επεκτείνουν την παγκόσμια εμβέλειά τους. Επιτρέπει στις εταιρείες να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό, να αυξήσουν τις πωλήσεις και να παράγουν περισσότερα έσοδα.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στη συνέχεια, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Σχετικά ιστολόγια: