🎉 Ξεκινήσαμε το νέο μας WordPress plug-in! Κατεβάστε τώρα

Πέρα από τα σύνορα

Σκέφτεστε να επεκτείνετε την ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο εξωτερικό; Ή μήπως οι ξένοι καταναλωτές γνωρίζουν πώς να βρουν οι ίδιοι τον ιστότοπό σας; Αυτά είναι καλά νέα, γιατί σημαίνει ότι αναπτύσσεστε. Άλλες αγορές έχουν απλώς άλλες προκλήσεις. Διαβάστε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας σε αυτό το άρθρο του ιστολογίου.

Πιέστε τα όριά σας

Λόγω της ανάπτυξης της διεθνούς αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου, παραγγέλνουμε όλο και πιο εύκολα από το εξωτερικό. Οι διεθνείς πλατφόρμες επιταχύνονται με απίστευτο ρυθμό. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στη δημοτικότητα της εγγύς αποθήκευσης: οι μεγάλες εταιρείες μεταφέρουν όλο και περισσότερο την αποθήκευσή τους από μεγάλες χώρες όπως η Κίνα σε μέρη πιο κοντά στην πατρίδα τους. Αυτό σχετίζεται με την ασφάλεια του εφοδιασμού και την ενίσχυση της βιωσιμότητας ολόκληρης της αλυσίδας.

Στη μόδα, για παράδειγμα, βλέπουμε την παραγωγή να μεταφέρεται από την Ασία στην Τουρκία ή την Πορτογαλία. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης, υπάρχει μια μεγάλη αγορά για τα ολλανδικά διαδικτυακά καταστήματα: οι Ευρωπαίοι αγοράζουν όλο και περισσότερο διασυνοριακά. Το 13% των επισκεπτών των ολλανδικών διαδικτυακών καταστημάτων προέρχεται από το εξωτερικό. Αυτή η ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί: σε 10 χρόνια, οι νόμοι και οι κανονισμοί θα είναι πολύ πιο εναρμονισμένοι και επικεντρωμένοι στις διασυνοριακές επιχειρήσεις, καθιστώντας την παραγγελία κάποιου προϊόντος στο εξωτερικό ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Μόνο στην ΕΕ υπάρχουν 27 χώρες: η καθεμία με τους δικούς της κανόνες και προτιμήσεις. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τη χώρα στην οποία θέλετε να φτάσετε. Για παράδειγμα, διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Webshop στη γερμανική αγορά καλύτερα να μπείτε.

Πέρα από τα σύνορα με την PostNL

Αν υπάρχει κάτι που είναι σημαντικό για τους ξένους αγοραστές, αυτό είναι η αξιοπιστία. Το θέμα είναι αν η αγορά από έναν ξένο ιστότοπο είναι εξίσου αξιόπιστη με την αγορά από έναν εγχώριο ιστότοπο. Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο αποστολής και επιστροφής της παραγγελίας. Ο πελάτης πρέπει να μπορεί να εμπιστεύεται ότι το πακέτο του θα φτάσει σε καλή κατάσταση και ότι θα είναι εύκολο να το επιστρέψει εάν δεν είναι ικανοποιητικό. Επιπλέον, όλοι θέλουν να γνωρίζουν πότε θα φθάσει το δέμα τους και, επομένως, η δυνατότητα Track & Trace αποτελεί επίσης απαίτηση.

Αποστολή

Ευτυχώς, στις μέρες μας είναι σχεδόν εξίσου εύκολο να στείλετε τα προϊόντα σας πέρα από τα σύνορα όσο και εντός των Κάτω Χωρών. Η PostNL προσφέρει μια αξιόπιστη και εύκολη υπηρεσία για την αποστολή των δεμάτων σας στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του αξιόπιστου και υπάρχοντος λογαριασμού σας PostNL ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Η PostNL προσφέρει διαφορετικές λύσεις αποστολής για το σκοπό αυτό, ανάλογα με το μέγεθος του δέματος. Για δέματα έως 2 κιλά, προσφέρουν μια έξυπνη λύση που αποστέλλεται μέσω ενός πιο οικονομικού δικτύου. Στο πλαίσιο του λογαριασμού, τυχόν τελωνειακά έντυπα δημιουργούνται αυτόματα. Είναι επίσης δυνατή η σύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με τον λογαριασμό PostNL. Αυτό δημιουργεί αυτόματα τις ετικέτες αποστολής για εσάς, εύκολο δεν είναι;

Η εύκολη λύση επιστροφής οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις

Πάνω από το 10% όλων των παραγγελιών επιστρέφονται. Για τα αθλητικά είδη και τα παιχνίδια το ποσοστό αυτό ανέρχεται ακόμη και στο 15%, ενώ για τα ρούχα και τα παπούτσια στο 25%! Επομένως, μια καλή και αξιόπιστη διαδικασία επιστροφών έχει μεγάλη σημασία. Ο διεθνής πελάτης σας θα αγοράσει επίσης ταχύτερα αν γνωρίζει ότι μπορεί να επιστρέψει την αγορά του χωρίς κανένα πρόβλημα. Ευτυχώς, η PostNL προσφέρει επίσης μια καλή υπηρεσία γι' αυτό. Μέσω της συνεργασίας με αξιόπιστους συνεργάτες στο εξωτερικό, πάντα ένα κοντινό σημείο παράδοσης και τη δυνατότητα συλλογής επιστροφών. Ανάλογα με το βάρος της αποστολής, υπάρχει η κατάλληλη διαδικασία επιστροφής. Επιπλέον, εντός της Ευρώπης είναι δυνατή η παρακολούθηση των επιστροφών σας με track & trace.

Παρακολούθηση & εντοπισμός

Με την PostNL, τα δέματά σας μπορούν να παρακολουθούνται πλήρως μέσω track & trace, σε 7 γλώσσες! Αυτό δίνει στους πελάτες εμπιστοσύνη: ώστε να γνωρίζουν πού βρίσκεται το δέμα ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η PostNL προσφέρει επίσης track & trace για επιστροφές. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε μόνοι σας τις επιστροφές και να γνωρίζετε πότε να τις περιμένετε. Εάν προσφέρετε track & trace με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, αυτό θα δημιουργήσει επομένως μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, η οποία έμμεσα εξασφαλίζει επίσης ότι ο ξένος πελάτης είναι πιο πιθανό να αγοράσει πράγματα από το κατάστημά σας.

Βιωσιμότητα

Εκτός από την αξιοπιστία, η βιωσιμότητα αποτελεί επίσης σημαντική βασική αξία της παραγγελίας στο εξωτερικό. Ενώ οι καταναλωτές επιλέγουν τώρα τη δωρεάν και γρήγορη παράδοση, στο μέλλον οι βιώσιμες επιλογές παράδοσης θα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα παραδίδουν ένα δέμα. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, πάνω από το 85% πιστεύει ότι η συσκευασία πρέπει να είναι ανακυκλώσιμη και πάνω από το 40% προτιμά τη βιώσιμη παράδοση. Σε δέκα χρόνια, οι καταναλωτές θα θεωρούν απλώς ότι κάθε δέμα είναι συσκευασμένο με βιώσιμο τρόπο. Επομένως, είναι σημαντικό για τους αγοραστές να κατανοούν το αποτύπωμα άνθρακα των αποστολών και των επιστροφών τους. Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε επίσης μια καλή βιώσιμη πρόταση για τους διεθνείς πελάτες σας: για παράδειγμα, αποθήκευση και παράδοση με ουδέτερο ισοζύγιο CO2. Η PostNL προσφέρει καλές υπηρεσίες και εδώ: το διεθνές κέντρο διαλογής IMEC είναι εντελώς ουδέτερο ως προς το CO2 και διερευνά πράσινες επιλογές αεροπορικής μεταφοράς για αποστολές εκτός Ευρώπης.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στη συνέχεια, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Σχετικά ιστολόγια: