🎉 Ξεκινήσαμε το νέο μας WordPress plug-in! Κατεβάστε τώρα

Ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ιαπωνία - 7 συμβουλές για να πουλήσετε με επιτυχία

Η ιαπωνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μεγάλη και προσοδοφόρα, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολη για τους ξένους πωλητές. Σε αυτό το άρθρο, σας δίνουμε επτά συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πουλήσετε με επιτυχία στην Ιαπωνία.

1. Διαβάστε τα μαθήματά σας

Όπως σε κάθε νέα αγορά, είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα πριν εισέλθετε στην ιαπωνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των τοπικών αγοραστών και προσπαθήστε να βρείτε μια θέση στην οποία μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε.

2. Επενδύστε σε μια καλή στρατηγική εντοπισμού

Για να πετύχετε στην Ιαπωνία, πρέπει να προσαρμόσετε την προσφορά σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τον ιστότοπό σας και τις περιγραφές των προϊόντων σας μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών και το υλικό μάρκετινγκ. Ξεκινήστε ούτως ή άλλως να μεταφράζετε τον ιστότοπό σας, διότι χωρίς ιαπωνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, οι πελάτες σε τοπικό επίπεδο δεν θα σας πάρουν στα σοβαρά. Μια καλή αρχή γι' αυτό είναι Clonable, η οποία θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα. Στη συνέχεια, επενδύστε λίγα από τα χρήματα που εξοικονομήσατε σε έναν μεταφραστή με μητρική γλώσσα τα ιαπωνικά, ο οποίος θα τελειοποιήσει τη βασική μετάφραση σε ελάχιστες ώρες. Ή βάλτε κάποιον που θα ασχοληθεί με την εξυπηρέτηση πελατών (βλ. σημείο 7) να ελέγξει τον ιστότοπο.

3. Χρήση ιαπωνικών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι Ιάπωνες καταναλωτές επιθυμούν να κάνουν αγορές σε ιαπωνικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Επομένως, είναι καλή ιδέα να καταχωρίσετε τα προϊόντα σας και σε δημοφιλείς ιαπωνικούς ιστότοπους όπως το Rakuten και το Yahoo! Japan Auctions.Το Clonable προσφέρει ευτυχώς μια επιλογή για τη μετάφραση των XML feeds, διευκολύνοντας έτσι τη διαφήμιση εδώ.

4. Συνεργαστείτε με ιαπωνική εταιρεία

Η συνεργασία με μια ιαπωνική εταιρεία μπορεί να σας δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ιαπωνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορούν να βοηθήσουν σε όλα, από την έρευνα της τοπικής αγοράς έως τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου και την εφοδιαστική.

5. Να είστε υπομονετικοί

Η ιαπωνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι εύκολο να σπάσει. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και επιμονή για να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Επομένως, μην τα παρατάτε πολύ εύκολα και βεβαιωθείτε ότι έχετε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

6. Έμφαση στην ποιότητα

Οι Ιάπωνες καταναλωτές είναι γνωστοί για την αγάπη τους για τα ποιοτικά αγαθά. Επομένως, είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

7. Προσφέρετε άριστη εξυπηρέτηση πελατών

Στην Ιαπωνία, η εξυπηρέτηση των πελατών είναι πολύ σημαντική.Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι προσφέρετε στους Ιάπωνες πελάτες σας μια εξαιρετική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε καλό δρόμο για την επιτυχία σας στην ιαπωνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στη συνέχεια, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Σχετικά ιστολόγια: