🎉 Ξεκινήσαμε το νέο μας WordPress plug-in! Κατεβάστε τώρα

Μετάφραση ιστολογίου: πώς να προσελκύσετε ένα παγκόσμιο κοινό με τις γνώσεις και την εμπειρία σας

Το blogging έχει γίνει μια σημαντική στρατηγική μάρκετινγκ για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Εάν η εταιρεία σας δεν διαθέτει ιστολόγιο, τότε έχει αρκετά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα:

  • Δεν έχετε μέσο για να μοιραστείτε ενημερώσεις με (δυνητικούς) πελάτες
  • Είναι πιο δύσκολο να επιτύχετε υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, επειδή ο ιστότοπός σας δεν έχει δυναμικό νέο περιεχόμενο.
  • Ως εταιρεία, είναι πιο δύσκολο για εσάς να δείξετε ότι είστε ειδικός στο αντικείμενό σας. Σε ένα ιστολόγιο, μπορείτε να εμβαθύνετε σε πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο που δείχνει σε ορισμένους πελάτες και οδηγούς ότι έχετε κατακτήσει τον τομέα σας.


 

Γιατί πρέπει να μεταφράζετε τις αναρτήσεις σας στο ιστολόγιο

Έτσι, για το 99% των εταιρειών, η ύπαρξη ενός ιστολογίου έχει νόημα! Αλλά στις σημερινές παγκόσμιες αγορές, και ιδίως στην ΕΕ με όλες τις γλώσσες της, αξίζει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο μετάφρασης των αναρτήσεων του ιστολογίου σας σε άλλες γλώσσες. Εξάλλου, δεν έχει κανένα νόημα να έχετε ένα ιστολόγιο που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από την πλειοψηφία των επισκεπτών του ιστοτόπου σας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν μεταφράζετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Πρώτον, είναι σημαντικό οι μεταφράσεις σας να είναι ακριβείς.

  • Το κουμπί Google Translate στον ιστότοπό σας μπορεί να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο, αλλά συχνά είναι μόνο 70-75% ακριβές. Μια άλλη επιλογή είναι να προσλάβετε έναν επαγγελματία μεταφραστή. Αυτό μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά μπορεί να διασφαλίσει ότι το νόημα του αρχικού κειμένου μεταφέρεται με ακρίβεια στη νέα γλώσσα.
  • Κατά τη μετάφραση ενός ιστότοπου, είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το πολιτισμικό πλαίσιο του κοινού-στόχου. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες λέξεις και εκφράσεις της καθομιλουμένης δεν μεταφράζονται καλά και ότι υπάρχουν επίσης συνώνυμα για λέξεις, τις οποίες το λογισμικό αυτόματης μετάφρασης δεν καταλαβαίνει καλά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η διατύπωση ή οι εικόνες στον ιστότοπο πρέπει να προσαρμοστούν. Ορισμένοι όροι ή έννοιες που είναι συνηθισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην έχουν νόημα σε άλλη χώρα.
  • Τέλος, να θυμάστε ότι ο λεγόμενος τόνος της φωνής του ιστολογίου σας αποτελεί σημαντικό μέρος της ελκυστικότητάς του. Προσπαθήστε να μην αλλάζετε πολύ τον τόνο της φωνής σας κατά τη μετάφραση των αναρτήσεων - αντίθετα, επιδιώξτε μια μετάφραση με φυσικό ήχο που να διατηρεί την ουσία του ύφους του ιστολογίου σας.
  • Είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε τη συνολική διάταξη του ιστότοπου και κατά πόσον εξακολουθεί να είναι εύκολη η πλοήγησή του.

Μεταφράζετε το ιστολόγιό σας χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο ή μια άλλη μεταφραστική λύση;

Όπως συζητήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη μετάφραση ενός ιστότοπου, και το ίδιο ισχύει και για τα ιστολόγια. Μπορείτε να μεταφράσετε αυτά τα ιστολόγια χρησιμοποιώντας plugins, για παράδειγμα το WPML για το WordPress / WooCommerce, και υπάρχουν και άλλοι τύποι plugins, επίσης για άλλα συστήματα. Ωστόσο, αυτό έχει επίσης πολλά μειονεκτήματα, κυρίως επειδή η διαμόρφωση είναι συχνά πολύ δύσκολη, η ποιότητα της μετάφρασης αφήνει πολλά περιθώρια, οι δυνατότητες των πρόσθετων είναι περιορισμένες και συχνά κάνουν τους ιστότοπους πολύ πιο αργούς.

Clonable είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μεταφράσετε και να διεθνοποιήσετε εύκολα τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Μπορείτε να μεταφράσετε οποιονδήποτε υπάρχοντα ιστότοπο και ιστολόγιο μέσα σε δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας το απλό και διαισθητικό λογισμικό μετάφρασης ιστότοπων. Αντί να δημιουργήσετε έναν ολόκληρο νέο ιστότοπο και να πρέπει να μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο, να το μεταφράσετε ενδεχομένως και να διατηρείτε δύο ιστότοπους, με το Clonable θα έχετε έναν ξένο ιστότοπο μέσα σε 5 λεπτά. Επειδή πρόκειται για ένα ζωντανό αντίγραφο, οι αλλαγές στον αρχικό ιστότοπο πραγματοποιούνται (και μεταφράζονται) αυτόματα στον κλωνοποιημένο ιστότοπο. Οι προσαρμογές στις υπάρχουσες σελίδες μεταφράζονται αυτόματα.

Εσύ τι λες; Ποια μεταφραστική λύση θα επιλέξετε; Αν έχετε ένα ιστολόγιο και θέλετε να το μεταφράσετε, επικοινωνήστε με την ομάδα μας Clonable. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση για τις ανάγκες σας.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στη συνέχεια, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Σχετικά ιστολόγια: