🎉 Ξεκινήσαμε το νέο μας WordPress plug-in! Κατεβάστε τώρα

Τα μειονεκτήματα του WPML για το WordPress: Γιατί δεν αξίζει τον κόπο

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το WPML για το WordPress, ίσως πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές. Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο που υπόσχεται να κάνει τον ιστότοπό σας πολύγλωσσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το WPML. Ενώ μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση για κάποιους, έχει κάποια μειονεκτήματα που μπορεί να κάνουν κάποιον να επιλέξει εναλλακτικά εργαλεία όπως το Clonable. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα μειονεκτήματα του WPML και γιατί κάποιος μπορεί να επιλέξει μια άλλη λύση.

1. Πολυπλοκότητα

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα του WPML είναι η πολυπλοκότητά του. Το πρόσθετο είναι πλούσιο σε δυνατότητες και διαθέτει πολλές επιλογές, οι οποίες μπορεί να είναι συντριπτικές για τους αρχάριους. Η καμπύλη εκμάθησης για το WPML είναι πιο απότομη από ό,τι για ορισμένες άλλες λύσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και σύγχυση.

2. Κόστος

Το WPML είναι ένα premium plugin, που σημαίνει ότι έχει κόστος. Παρόλο που διατίθεται μια δωρεάν έκδοση, είναι περιορισμένες οι δυνατότητές της και μπορεί να μην είναι επαρκείς για πιο σύνθετους ιστότοπους. Το κόστος του WPML μπορεί να αυξηθεί, ειδικά αν πρέπει να αγοράσετε πρόσθετα για να ξεκλειδώσετε συγκεκριμένες λειτουργίες. Έτσι, το κόστος του μπορεί να μη φαίνεται μεγάλο στην αρχή, αλλά παρόλα αυτά συχνά απογοητεύει.

3. Απόδοση

Το WPML μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση ενός ιστότοπου. Το πρόσθετο είναι γνωστό ότι επιβραδύνει τους ιστότοπους, ειδικά όταν χρησιμοποιείται με κατασκευαστές σελίδων και άλλα πρόσθετα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να φορτώσει διαφορετικά αρχεία γλώσσας για κάθε σελίδα, τα οποία μπορεί να αθροιστούν και να προκαλέσουν μεγαλύτερη διάρκεια φόρτωσης του ιστότοπού σας, οδηγώντας σε κακή εμπειρία χρήσης και επηρεάζοντας αρνητικά την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

4. Θέματα συμβατότητας

Το WPML μπορεί επίσης να έχει προβλήματα συμβατότητας με άλλα πρόσθετα και θέματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα σφάλματα και σφάλματα, η επίλυση των οποίων μπορεί να είναι χρονοβόρα. Τα προβλήματα συμβατότητας μπορεί επίσης να επηρεάσουν την απόδοση και την ασφάλεια του ιστότοπου.

5. Υποστήριξη

Το WPML προσφέρει υποστήριξη, αλλά περιορίζεται μόνο στην υποστήριξη μέσω email. Αυτό σημαίνει ότι αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε απάντηση, κάτι που μπορεί να είναι απογοητευτικό. Επιπλέον, η ομάδα υποστήριξης δεν είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην επίλυση ζητημάτων.

Γιατί κάποιος θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει το Clonable;

1. Απλότητα

Clonable προσφέρει μια απλούστερη λύση για τη δημιουργία πολύγλωσσων ιστότοπων. Το εργαλείο είναι ευκολότερο στη χρήση και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Αυτό το καθιστά ιδανική λύση για αρχάριους ή για όσους αναζητούν μια απλούστερη και ταχύτερη λύση.

2. Εξοικονόμηση κόστους

Clonable προσφέρει μια πιο αποδοτική λύση από το WPML. Υπάρχουν οικονομικά προσιτά πακέτα τιμολόγησης που βασίζονται στον αριθμό των λέξεων στον ιστότοπό σας, καθιστώντας τα μια πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που το WPML απαιτεί επίσης να τοποθετήσετε εσείς οι ίδιοι το μεταφρασμένο περιεχόμενο στον ιστότοπο, ενώ το Clonable δεν το κάνει.

3. Απόδοση

Clonable έχει σχεδιαστεί για να έχει ελάχιστες επιπτώσεις στην απόδοση ενός ιστότοπου. Χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για να παραδίδουν μεταφρασμένο περιεχόμενο γρήγορα και αποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας μια γρήγορη και ομαλή εμπειρία χρήσης.

4. Συμβατότητα

Clonable είναι συμβατό με τα περισσότερα θέματα και plugins του WordPress, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα συμβατότητας. Αυτό εξασφαλίζει έναν σταθερό και ασφαλή ιστότοπο χωρίς απροσδόκητα σφάλματα ή σφάλματα.

5. Υποστήριξη

Clonable προσφέρει προσβάσιμη υποστήριξη μέσω διαφόρων καναλιών, όπως ζωντανή συνομιλία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τηλεφωνική υποστήριξη. Η ομάδα υποστήριξης είναι διαθέσιμη για να επιλύσει γρήγορα τυχόν ερωτήματα ή προβλήματα, επιτρέποντας την προβολή του ιστότοπού σας σε πολλές γλώσσες χωρίς καθυστερήσεις.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στη συνέχεια, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Σχετικά ιστολόγια: